Charu Care & Training

Liefde voor het paard, passie voor de sport, respect en eerlijkheid naar elkaarAt Last


Tchaikovski x Jazz
2005 KWPN merrie 

 

Op 18 December 2014 kwam At Last ( Angel)  bij ons in training omdat de eigenaar haar verkoopbaar wilde krijgen.  Ze had een aantal jaar stil gestaan wegens persoonlijke omstandigheden in de familie en had daarnaast een trauma opgelopen. De eigenaresse had Angel laat ingereden en dat ging heel goed maar omdat ze nogal voorwaarts was kon de toenmalige ruiter  het niet verder doorzetten.

Op een gegeven moment werd Angel opgehaald om opnieuw ingereden / doorgereden te worden en toen begon de ellende.  Ze was in de trailer onderweg onderuit gegaan en  was op een gegeven moment ging het mis met rijden.  Ze zou achterover slaan en er  alles aan doen om gewoon niet bereden te worden. Na twee weken kreeg men bericht dat  ze " staatsgevaarlijk" bestempeld werd en kwam Angel weer thuis. Toen is ze een lange tijd op de wei gezet om weer paard te worden, er werden wel bepaalde gedragsveranderingen waargenomen maar nooit een link gelegd naar die twee weken dat ze in africhting stond.

Toe At Last bij ons op stal kwam was ze zo weer terug naar de natuur dat alles vreemd was. We zijn met een ouder groen maar wel getraumatiseerd paard aan de slag gegaan. Alles was vreemd, eng of maakte een heftige reactie los. Ofwel we zijn bij het aller begin
begonnen. Vertrouwen winnen en letterlijk alles opnieuw introduceren. Zo kwamen er veel problemen naar boven die wij meteen
konden oplossen. Na een paar maanden was het opstappen en rijden het laatste stukje van haar heropvoeding.

 

Op Hemelvaartsdag 2015 kwam een vriendin langs en kregen we een verrassing.  De eerste meters onder de man waren een feit. Er zit geen kwaad in maar ze is een onwijs sensibele merrie die duidelijk aantoont of men wel of niet goed omgaat met paarden.  Van een verwildert paard naar een lieve merrie.  Tot op de van vandaag is ze niet de makkelijkste om te rijden daar ze erg voorwaarts is en alle trucjes kent.

 
Tijd heelt wonden maar sommige trauma's  zitten gewoon te diep. Ook wordt ze ingezet voor grondwerk trainingen
en spiegelen met paarden . Verder zal ze gewoon lekker zichzelf blijven, de eeuwige sensibele eigenzinnige knuffelkont. 

 

In eerste instantie was het niet de bedoeling Angel over te nemen maar vanaf dag 1 hadden we eigenlijk al besloten dat ze niet meer bij ons weg zou gaan. Sinds eind December 2015 heeft Angel een permanent huisje bij ons gevonden.